Gezichtsmaskers als modeaccessoire?

Sinds kort zie je veel beroemdheden en influencers steeds vaker met een gezichtsmasker rondlopen.

Waarom doen ze dit?
Ze willen hiermee mensen aanmoedigen en jezelf en andere personen zo beter te kunnen beschermen. In veel landen zien we al jaren dat mensen gezichtsmaskers in het openbaar dragen.

mondmaskers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Net zoals zonnebrillen en hoeden zijn geëvolueerd van zonbescherming naar modeaccessoire kunnen gezichtsmaskers datzelfde doen.

Het doel? Om mensen erop te wijzen wat de voordelen zijn van maskers dragen, vooral voor
degenen om ons heen. Omdat een masker dragen niet allen gaat over onszelf beschermen; het gaat ook om het beschermen van onze dierbaren en de dierbaren van anderen.
In veel Aziatische landen was het dragen van een gezichtsmasker in het openbaar al lang vóór COVID-19 een culturele norm.

Hoe beschermen maskers mensen tegen COVID-19?

Er was veel verwarring over de voordelen van het gebruik van maskers in de strijd tegen COVID-19 en zelfs de Amerikaanse regering heeft tegenstrijdige berichten gestuurd.

Maar nu, dankzij de evoluerende wetenschap en een beter begrip van wie de maskers precies
beschermen, lijken de meeste gezondheidsfunctionarissen eindelijk op één lijn te liggen.
“CDCTrusted Source beveelt aan dat mensen in de gemeenschap een gezichtsmasker dragen om hun neus en mond te bedekken”, zegt dr. Mike Bell.
Vertrouwde bron, adjunct-directeur van de afdeling Centers for Disease Control and Prevention (CDC) van Healthcare Quality Promotion. “Dit is om mensen om je heen te beschermen als je besmet bent maar geen symptomen hebt door je ademhalingsdruppeltjes te blokkeren.”
“Als iedereen dit doet, kan de hoeveelheid besmettingen aanzienlijk worden verminderd”, zei hij.

Kunnen gezichtsmaskers een doorlopende trend worden?

De experts zijn het erover eens dat mensen, totdat de dreiging van deze pandemie is

geneutraliseerd, de gezichtsmaskers moeten omarmen. Het gaat tenslotte niet noodzakelijk om jou, het gaat om iedereen met wie je in contact komt. Het is helemaal niet ongebruikelijk om een drager te zijn zonder symptomen van het nieuwe coronavirus – wat betekent dat zelfs als je helemaal geen symptomen hebt, je het virus mogelijk zou kunnen overdragen aan iemand die dan ernstig ziek kan worden of zelfs kan sterven.

Een masker, naast veelvuldig handen wassen en fysieke afstandsmetingen, zoals 1,5 meter uit elkaar blijven, vermindert dat risico.

Maar zou dit een trend kunnen zijn die zelfs na COVID-19 doorzet? En misschien wel de belangrijkste vraag: is dat nodig?

“Als we beginnen met het normale leven na de de quarantaine, zullen we waarschijnlijk gezichtsmaskers moeten blijven gebruiken als we willen voorkomen dat de overdracht wordt voortgezet”.

Maar we weten niet wat de toekomst zal brengen.

“Zodra de dreiging van COVID-19 weg is, denk ik niet dat het doorlopende gebruik van gezichtsmaskers in het openbaar moet doorgaan, hoewel het nog maar de vraag is of we doorgaan met het gebruik van gezichtsmaskers, net zoals we dat in Aziatische landen hebben gezien”, zei Kennedy.

Functioneel – en modieus

Maar het is niet alleen het comfort waar ontwerpers van gezichtsmaskers zich nu op richten. Velen proberen ook maskers te maken die mensen eigenlijk willen dragen – maskers die anderen misschien als een esthetisch aangename en leuke manier vinden om accessoires te maken.

Als je denkt dat dat gek klinkt, onthoud dan: zonnebrillen en hoeden zijn ooit begonnen als items die bedoeld zijn om de drager eenvoudig tegen de zon te beschermen. Ze zijn nu uitgegroeid tot modeaccessoires met talloze opties om uit te kiezen.
Veel bedrijven, klein en groot, hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om stoffen
gezichtsbedekkingen te maken en te verkopen. Er is al een grote verscheidenheid aan stijlen en

ontwerpen beschikbaar.

We zien al veel mensen die niet alleen stoffen gezichtsbedekkingen dragen, maar ook een ontwerp- of mode-statement maken met hun keuze van de hoes.

Of het nu gaat om het ontwerp dat u kiest of de manier waarop u uw masker aan uw gezicht
bevestigt (met een populair debat dat nu volgt over de vraag of oorlussen of gespen achter het hoofd beter zijn), u heeft de mogelijkheid om een statement te maken met het masker dat u draagt – en bescherm anderen in stijl.

Mondmaskers in de sport

Onlangs is Club Brugge als eerste (Belgische) club gestart met de verkoop van mondmaskers.  De opbrengst gaat naar het steunfonds ‘Club tegen Corona’.
Ondertussen vlogen er in één namiddag tijd al meer dan 27.000 mondmaskers de deur uit.

Wil je ook een eigen mondmasker laten maken neem dan contact met ons op en wij maken graag een vrijblijvend voorstel.

https://www.zintuig.nl/mondkapjes-geprint/

Custom made wasbare gezichtsmasker

Je kan deze uiteraard zelf maken of je kan deze custom made laten maken.
Custom made mondkapjes zijn verkrijgbaar vanaf 100 stuks en kunnen helemaal full colour geprint worden

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/p50506/domains/tipsvoorgeschenken.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *