Duurzaamheid en de materialen

De betekenis van “duurzaamheid”

Volgens een Amerikaanse onderzoek bieden duurzame producten “ecologische, sociale en economische voordelen terwijl ze de volksgezondheid, het welzijn en het milieu worden beschermt gedurende hun volledige commerciële cyclus, van de winning van grondstoffen tot de uiteindelijke verwijdering.”

Duurzame relatiegeschenken en promotionele producten kunnen worden gemaakt van volledig natuurlijke materialen, maar ze maken het ook gemakkelijker voor ontvangers om een positieve impact op het milieu te hebben door afval en recycling te verminderen.

Het beste van alles is dat duurzame relatiegeschenken, net als elk ander relatiegeschenk, kunnen worden bedrukt met uw bedrijfslogo!
Hoe duurzame gadgets uw marketingstrategie verbeteren
Milieuvriendelijke artikelen versterken uw algehele marketingstrategie en merknaam enorm en tonen  waar uw bedrijf waarde aan hecht. Volgens onderzoek kiest 89% van de consumenten voor een  milieuvriendelijke levensstijl, inclusief het gebruik van groene producten. Door duurzame relatiegeschenken te implementeren in de algemene marketingstrategie van uw bedrijf, spreekt u de meerderheid van de consumenten en potentiële klanten aan die voorstander zijn van de groene beweging, waardoor uw merkimago enorm wordt verbeterd.
Hoe implementeert u nu duurzame en milieuvriendelijke praktijken in uw bedrijf?
Start de groene beweging van uw bedrijf met duurzame gadgets of eco relatiegeschenken die uw marketingstrategie ten goede zullen vernieuwen.

Hieronder enkele voorbeelden:
BE O Bottle – Waterflessen van suikerriet

Fruit met bedrukking

Katoenen draagtassen

Pennen van recycled karton

Ecologische notitieboekjes

 


Duurzame relatiegeschenken met uw logo

Door uw merk te promoten met duurzame relatiegeschenken, neemt uw bedrijf deel aan een  revolutionaire beweging die kenmerkend is voor deze generatie. Verlaag de ecologische voetafdruk van  uw bedrijf en vergroot de naamsbekendheid met duurzame relatiegeschenken met uw logo die u met  een gerust hart weggeeft.
Het feit dat uw bedrijf ervoor kiest om milieuvriendelijke promotieproducten te gebruiken, betekent echter niet dat uw werk erop zit. Zorg ervoor dat u andere duurzame praktijken promoot in de werkruimte van uw bedrijf.

Implementeer deze praktijken in uw dagelijkse kantoorroutines:

Moedig werknemers aan om te fietsen of het openbaar vervoer te gebruiken voor hun woon-werkverkeer i.p.v. het gebruiken van de auto

  •  Moedig de recyclingpraktijken op kantoor aan
  • Gebruik groene materialen zoals gerecycled papier
  • Verminder algeheel papierverspilling door de printer minder te gebruiken (niet alles hoeft te worden afgedrukt!)
  • Maak gebruik van eerlijke en biologische producten
  • Gebruik alleen niet-giftige schoonmaakproducten

 

De verschillende materialen

 

Bamboe

Bamboe is de naam voor een groep planten. Deze groep planten zijn afkomstig van grassen.  Bamboe put de natuurlijke bronnen niet uit. Bossen helpen zuurstof terug in de atmosfeer te circuleren en bij gebrek aan bomen neemt de koolstof toe. Bamboe is echter de snelst groeiende boom en kan indien nodig een prachtige aanvulling zijn op elk ontbrekend bos. Bamboe is ook antibacterieel, waterafstotend en uiterst sterk materiaal! Bamboe wordt wereldwijd geteeld in overvloed.

 

Hout

Hout is een zeer duurzame productie bron. Hout uit duurzame bossen is één van de meest milieuvriendelijke materialen. Terwijl de bomen groeien, absorberen ze koolstofmonoxide en produceren ze zuurstof. Elke boom die gebruikt wordt, wordt na de kap vervangen. Grenen is de meest duurzame soort omdat de den snel groeit. Hout is stevig en geeft het product een natuurlijke uitstraling. Hout uit duurzame bossen is uiterst milieuvriendelijk omdat bomen CO2 opnemen en zuurstof produceren. Als vervolgens elke gebruikte boom wordt vervangen, draagt u niet bij aan de ontbossing van een bepaald gebied. Met FSC-gecertificeerd hout kunt u daar zeker van zijn. De sterkte van hout maakt het een populair materiaal en een houten relatiegeschenk kunt u dus ook met een gerust hart aanschaffen.

 

Kurk

kurk is een materiaal dat 100% natuurlijk is, biologisch afbreekbaar. Dit materiaal is dus volledig milieuvriendelijk. Kurk wordt een sleutelelement in deze verschuiving. Vanwege zijn elastische, waterdichte en brandwerende eigenschappen is kurk een materiaal met een enorm potentieel voor multifunctioneel gebruik in verschillende soorten producten. Naast deze enorme reeks eigenschappen heeft kurk het voordeel dat het een materiaal is dat een zeer wilde en natuurlijke uitbundigheid creëert en in staat is om unieke esthetische en elegante eigenschappen toe te kennen aan de producten waarop het zal worden aangebracht. Dat is de reden waarom de productie van kurk ontwerpen door enkele van de beste ontwerpers en architecten wereldwijd toeneemt.

 

Tarwestro

Tarwestro is in feite een steel die overblijft na het oogsten van tarwekorrels. Meestal wordt het beschouwd als landbouwafval. In de meeste landen is het gebruikelijk dat boeren deze overblijfselen vernietigen of verbranden, maar dit leidt tot enorme milieuvervuiling en ook potentiële gevaren voor de volksgezondheid. Omdat bossen over de hele wereld bedreigd worden door de toenemende populariteit van op papier gebaseerde producten, is het belangrijk om een goed alternatief te vinden om bossen te redden hiervan.

 

Voordelen van relatiegeschenken van tarwestro:

Het is een stevig, duurzaam en sterk alternatief, Producten gemaakt van tarwestro zijn vriezer en magnetronbestendig, Relatiegeschenken van tarwestro zijn sterk genoeg om hete vloeistoffen tot een temperatuurbereik van 100 graden Celsius te verwerken, Tarwestro-producten voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen, Ze bieden glutenvrije, BPA-vrije en niet-allergische oplossingen.

 

Linnen

Linnen is een materiaal  dat gemaakt is van de vlasplant. Om vlasvezels te verkrijgen, worden de strovezels eerst mechanisch gescheiden. Lange vezels worden gebruikt voor kleding en korte vezels worden gebruikt voor touwen. Linnen is erg sterk en duurzaam, maar niet elastisch. Vlas is de sterkste plantaardige vezel. Linnen heeft belangrijke voordelen tegenover katoen. Enkele voordelen van linnen tegenover katoen: Linnen is veel stijver maar gaat langer mee omdat de cellulosevezels in linnengaren iets langer zijn en strakker worden omwikkeld dan die in katoenen garens, wat de sterkte en levensduur vergroot. Ook Linnen heeft  natuurlijke water afvoerende eigenschappen, wat betekent dat het water (of zweet) uit de huid trekt en snel droogt. Katoen voert vocht ook goed af, maar heeft niet hetzelfde natuurlijke afvoerende vermogen als linnen.

 

Rpet

Het materiaal rPET is gemaakt van gerecyclede petflessen. Het materiaal zorgt ervoor dat er 75% wordt bespaard op fossiele brandstof, ook verminderen de producten van dit materiaal de CO2-uitstoot met 70%. De producten leveren dezelfde hoge kwaliteit en comfort die u gewend bent.

 

Katoen

Katoen is een zachte, donzige stapelvezel die groeit in een bol rond de zaden van katoenplanten. Katoen groeit het beste op vruchtbare, goed doorlatende bodems. Katoen wordt in het voorjaar geplant als de temperatuur boven de 16 graden Celsius is. De katoenzaden ontkiemen is 7-10 dagen. De knop, ook wel “vierkant” genoemd, verschijnt ongeveer 5-7 weken na het planten en vormt bloemen. Van 1 baal katoen kunnen 215 spijkerbroeken, 690 bandhanddoeken voor badstof, 1217 T-shirts en wel 4321 sokken gemaakt worden!

 

Jute

Jute is duurzaam materiaal: CO2 neutraal en biologisch afbreekbaar. Ook is jute en vooral de tassen milieuvriendelijk. Je kunt de tassen namelijk hergebruiken. Doordat de stroken strak in elkaar worden gevlochten is jute enorm sterk. Zo is een jute tas ook ideaal om te gebruiken als boodschappentas. Bij Zintuig kunt u de tassen bedrukken met uw logo of slogan. Alle items kunnen worden bedrukt. Zelfs U kunt zelfs full colour bedrukken!

 

Gerecycled papier

Het woord zegt het al, dit materiaal is papier dat is gerecycled. Er wordt veel papier verspild. Dit zorgt voor veel problemen in het milieu. Het is zelfs zo dat 40% van het afval dat naar de stortplaats gaat papier is! Het gebruik van oud papier om nieuw papier te maken, kost 30 tot 50 procent minder energie dan het maken van papier van bomen!

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *