Laat je eigen mondkapje bedrukken!

Tegenwoordig zijn mondkapjes op veel plekken verplicht. Iedereen heeft tegenwoordig een mondkapje. Gaan deze mondkapjes een trend worden? Net zoals bij zonnebrillen die vroeger alleen bedoelt waren voor het beschermen van de zon?

Sinds kort zie je veel beroemdheden en influencers steeds vaker met een mondkapje rondlopen.

Waarom doen ze dit?
Ze willen hiermee mensen aanmoedigen en jezelf en andere personen zo beter te kunnen beschermen. In veel landen zien we al jaren dat mensen mondkapjes in het openbaar dragen.

mondmaskers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Net zoals zonnebrillen en hoeden zijn geëvolueerd van zonbescherming naar modeaccessoire kunnen mondkapjes datzelfde doen.

Het doel?  Om mensen erop te wijzen wat de voordelen zijn van maskers dragen, vooral voor bot om ons heen. Omdat een masker niet allemaal gaat over onszelf beschermen; het gaat ook om het beschermen van onze dierbaren en de dierbaren van anderen.

In veel Aziatische landen was het dragen van een mondkapje in het openbaar al lang vóór COVID-19 een culturele norm.

 

Hoe beschermenkapjes mensen tegen COVID-19?

Er was veel verwarring over de voordelen van het gebruik van maskers in de strijd tegen COVID-19 en zelfs de Amerikaanse regering heeft tegenstrijdige berichten gestuurd.

Maar nu, dankzij de evoluerende wetenschap en een betere begrip van wie de maskers precies beschermen, lijken de meeste gezondheidsfunctionarissen eindelijk op één lijn te liggen.

“CDCTrusted Source beveelt aan dat mensen in de gemeenschap een mondkapje dragen om hun neus en mond te bedekken”, zegt dr. Mike Bell.
Vertrouwde bron, adjunct-directeur van de afdeling Centers for Disease Control and Prevention (CDC) van Healthcare Quality Promotion. “Dit is om mensen om je heen te beschermen als je besmet bent maar geen symptomen hebben door je ademhalingsdruppeltjes te blokkeren.”

“Als iedereen dit doet, kan de hoeveelheid besmettingen worden beperkt”, zei hij.

Kunnen mondkapjes een doorlopende trend worden?

De experts zijn het erover eens dat mensen, totdat de dreiging van deze pandemie geneutraliseerd is, de mondkapjes moeten omarmen. Het gaat tenslotte niet noodzakelijk om jou, het gaat om iedereen met je in contact komt. Het is helemaal niet ongebruikelijk om een drager te zijn zonder symptomen van het nieuwe coronavirus – wat betekent dat zelfs als je helemaal geen symptomen hebt, je het virus mogelijk zou kunnen overdragen aan iemand die dan ernstig ziek kan worden of zelfs kan sterven.

Een masker, veelvuldig handen wassen en fysieke afstandsmetingen, zoals 1,5 meter uit elkaar blijven, beperkt dat.

Maar zou dit een trend kunnen zijn die zelfs na COVID-19 doorzet? En misschien wel de handige vraag: is dat nodig?

“Als we beginnen met het normale leven na de quarantaine, zullen we waarschijnlijk mondkapjes moeten blijven gebruiken als we willen voorkomen dat de overdracht wordt voortgezet”.

Maar we weten niet wat de toekomst zal brengen.

“Zodra de dreiging van COVID-19 weg is, denk ik niet dat het doorlopende gebruik van mondkapjes in het openbaar moet doorgaan, hoewel het nog maar de vraag is of we doorgaan met het gebruik van mondkapjes, net zoals we dat in Aziatische landen hebben gezien “, zei Kennedy.

Functioneel – en modieus

Maar het is niet alleen het comfort waar ontwerpers van mondkapjes zich nu op richten. Velen proberen ook maskers te maken die mensen eigenlijk willen dragen – maskers die anderen misschien als een esthetisch aangename en leuke manier vinden om accessoires te maken.

Als je denkt dat dat gek klinkt, onthoud dan: zonnebrillen en hoeden zijn ooit begonnen als items die bedoeld zijn om de drager eenvoudig tegen de zon te beschermen. Ze zijn nu uitgegroeid tot modeaccessoires met talloze opties om uit te kiezen.

Veel bedrijven, klein en groot, hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om stoffen gezichtsbedekkingen te maken en te verkopen. Er is al een grote verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen beschikbaar.

We zien al veel mensen die niet alleen stoffen gezichtsbedekkingen dragen, maar ook een ontwerp- of mode-statement maken met hun keuze van de hoes.

Of het nu gaat om het ontwerp dat u kiest of de manier waarop u uw masker aan uw gezicht bevestigt (met een populair debat dat nu volgt over de vraag of oorlussen of gespen achter het hoofd beter zijn), u heeft de mogelijkheid om een statement te maken met het masker dat u draagt – en bescherm anderen in stijl.

 

Mondmaskers in de sport

Onlangs is Club Brugge als eerste (Belgische) club gestart met de verkoop van mondmaskers. De opbrengst gaat naar het steunfonds ‘Club tegen Corona’.
Ondertussen vlogen er in één namiddag tijd en meer dan 27.000 mondmaskers de deur uit.

Wil je ook een eigen mondmasker laten maken neem dan contact met ons op en wij maken graag een vrijblijvend voorstel.
Bekijk hier de mogelijkheden voor mondkapjes bedrukken

Op maat gemaakt wasbaar mondkapje

Je kan deze uiteraard zelf maken of je kan deze op maat laten maken.
Custom made mondkapjes  zijn verkrijgbaar vanaf 100 stuks en kunnen helemaal full color geprint worden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *