Bedrukte poncho’s

Ergonomie voor thuiswerken 101: Je nieuwe thuiskantoor optuigen.

Omdat velen van ons op dit moment thuis werken (en het misschien niet verwachtten), improviseren veel mensen hun ‘werkplek’. Voor sommigen betekent dat werken aan een bureau, en voor anderen betekent dat op de bank zitten of tijdens werkuren de keukentafel besturen.

We hebben advies gekregen van de thuiswerkexperts van FlexyStands om het thuiswerkkantoor op de beste manier in te richten.

Hoewel het het beste is als je de juiste apparatuur kunt kopen, betekent dat niet dat je dat moet doen. Soms werkt slim en eenvoudig doen ook. Hier een paar tips die je zeker in je achterhoofd dient te houden.

Laat hierop bij het inrichten van je thuiswerkplek

Om thuis een ergonomisch verantwoorde werkruimte in te richten, moet je wat werk verzetten. Op kantoor heb je waarschijnlijk al tal van items of kun je deze bestellen via je collega’s. Thuis moet dat anders en moet je je eigen boontjes doppen.

Belangrijk om je op te richten is de centrale wervelkolom.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is een neutrale ruggengraat niet perfect recht. Een neutrale wervelkolom is er een die in zijn natuurlijke gebogen vorm blijft.

Een neutrale wervelkolom is in feite een S-vorm. Dat betekent dat aan de bovenkant van je wervelkolom, vlakbij je nek, je wervelkolom naar binnen buigt (naar je voorkant). In het midden buigt je ruggengraat naar buiten en buigt je lage rug weer naar binnen.

Het gebruik van een echt bureau maakt het opzetten van een thuiskantoor eenvoudiger. Gezien de ongebruikelijke aard van veel thuissituaties op dit moment, gebruiken veel mensen een ‘bureau’. Of het nu een eettafel, een tv-blad of zelfs een klaptafel is, wat je bureau ook is, zorg ervoor dat het geen houdingsproblemen veroorzaakt.

In het bijzonder moet het bureau comfortabel zijn voor je knieën, voeten en dijen passen. Je zou niet het gevoel moeten hebben dat je je benen tegen elkaar moet drukken om te passen, en je knieën mogen nergens tegenaan botsen. Als je niet comfortabel onder het bureau past, probeer dan een ander ‘bureau’ totdat je de juiste pasvorm hebt gevonden.

Verkrijg de juiste hoogte
Wat u ook kiest als “bureau”, je toetsenbord en muis moeten zich op ellebooghoogte bevinden wanneer je zit. Ga aan het bureau zitten, houd je armen op een natuurlijke en comfortabele manier langs uw lichaam en buig dan uw ellebogen. Strek de armen uit (met je ellebogen net iets voor het lichaam maar nog steeds langs je zij) alsof je aan het typen bent. Dit is de juiste hoogte voor de bovenkant van uw werkblad.

Moet je scherm een stukje omhoog? Dan is het aanschaffen van een goede laptopstandaard wellicht het overwegen waard.

Bij sommige bureaus kun je de hoogte van het bureau aanpassen. Als je geen verstelbaar bureau hebt of een bureau improviseert, kun je een paar hacks proberen. Gebruik wat boeken of een stevige doos om je werkblad omhoog te brengen. Als uw werkoppervlak te hoog is, zet dan uw stoel hoger of probeer op een kussen of een paar boeken te gaan zitten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *